Purschuim verwijderen

Het verwijderen van overtollig of gemorst purschuim.

Het werken met purschuim kan er in resulteren dat je knoeit met het nog niet volledige uitgeharde schuim. Vervelend als het op je handen of huid komt, omdat het vervelende vlekken kan achterlaten. Een tip om het schuim van je huid te verwijderen is om het in te smeren met nagellak remover of aceton. Dit goedje breekt het schuim snel af. Let er wel op dat je het schuim niet laat uitharden alvorens je met het schoonmaken begint. Met het gebruik van aceton of nagellak remover wordt het schuim weer vloeibaar en moet je er op letten dat je het niet te veel uitsmeert over je huid. Overigens slijt de plek na verloop van tijd ook wel weer. Flink boenen onder de douche (niet te hard want je boent zo de opperhuid weg!) en binnen enkele dagen is de plek mogelijk wel verdwenen. Het blijft een lastig goedje om te verwijderen. Onze tip is dan ook om in ieder geval (werk)handschoenen aan te hebben tijdens de klus. Dit om te voorkomen dat je handen direct in aanraking komen met het nog niet uitgeharde schuim. Goede werkkleding beschermt de huid en dat is zeker bij de verwerking van het schuim erg belangrijk. Gebruik ook een goed doseer pistool, zodat je zelf de regie hebt over de hoeveelheid schuim.

Uitgehard schuim verwijderen

Tijdens je klus kun je, je vergissen in de uitharding van het gebruikte schuim. Het resultaat kan zijn een flinke hoeveelheid overtollig pur-schuim op de plek van gebruik. Zit deze plek niet in het zicht dan hoef je het schuim natuurlijk niet te verwijderen. Laat het overtollige schuim gewoon zitten. Zit het wel in het zicht, bijvoorbeeld rondom een kozijn, of zit het schuim in de weg bijvoorbeeld op een plek waar nog gemetseld moet worden dan kan het schuim weggesneden worden. Gebruik hiervoor een scherp mes en doe dit pas wanneer het schuim compleet is uitgehard. Als je niet wacht tot de uitharding definitief is dan wordt het er niet mooier op.

Gereedschap pur vrij maken, handig met onze verwijderaar.

Wil je, je gereedschap schoonhouden van purschuim? Gebruik dan onze handige purschuim verwijderaar. Dit middel maakt het schoonmaken van bijvoorbeeld je purpistool een eenvoudige klus. Beetje verwijderaar sprayen op het schoon te maken gereedschap en binnen afzienbare momenten is je gereedschap weer als nieuw. Doe dit wel direct na het verwerken voor het mooiste resultaat. Zo heb je ook langer plezier van je gereedschap. Ook schikt voor andere gereedschappen die in aanraking zijn gekomen met het purschuim. In onze webshop kun je de verwijderaar direct meebestellen. Handig toch?!

Purschuim en purpistool gebruiken

In onderstaand filmpje zie je hoe je een purschuimbus op een purpistool schroeft, zonder morsen en zonder ongelukken. Ook zie je hoe je zonder knoeien de purschuimbus weer verwijderd van het purpistool. Door deze simpele handelingen verloopt je klus een stuk schoner en ben je dus sneller klaar.